torsdag 5 maj 2022

Jaktkatten

Busan - den svarta av våra katter - är en väldigt mysig filur. Man får visserligen bara klappa och gosa med henne ytterst korta stunder men hon är alltid med när det händer något. Vad vi än grejar med så är hon där och håller koll. Rör sig i närheten, går balansgång, klättrar på saker och verkar intresserad. Står det en låda någonstans kan man vara säker på att hon är där och undersöker, eller provsover. Hon följer gärna med på promenad i närområdet. Och: hon följer med när jag jagar. 

Jag vet inte om det ökar mina chanser till jaktlycka, men det är lite mysigt med sällskapet och jag har faktiskt skjutit gris när hon har varit med. Om hon märker när jag smyger iväg så kommer hon tassande några meter efter. När jag satt mig tillrätta går hon ett par varv runt mina fötter och spinner. Sen väljer hon en lämplig plats åt sig och sitter där och håller koll. Kanske byter hon plats en gång eller två men finns kvar tills jag går hem. Då följer hon med. På avstånd först, men oftast är hon först hemma.

På bilden från igårkväll går det (nästan) att ana henne längst till vänster


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar