onsdag 14 april 2021

Köprusch

Oj vad hände där?! Det måste varit ett oerhört sug efter tomatplantor! För av de 59 plantor jag har till salu i år blev över hälften tingade på bara några timmar. Och småtomater är tydligen extra populära. Listan hittar du här om du vill kika

Det är nästan så jag funderar på om det är en affärsidé med plantor. Om jag, nästa år, ska odla extra många bara för att kunna sälja. Hittills har jag bara sålt av mitt överflöd: jag brukar så två (i undantagsfall 3) frön av varje sort jag själv vill ha. En planta av varje sort räcker för mig och resten säljer jag. Kanske ska jag så avsevärt fler för att kunna möta efterfrågan. Men det är ju ett pyssel med det, och tar självklart mer tid att ta hand om och skola om många plantor. Jaja, det tål att funderas på till nästa vinter. Vi får se hur det blir.


Imorgon ska jag till en gårdsbutik och köpa sättpotatis, måste bara gissa på hur stort vårt nya potatisland kommer att bli. De säljer sättlök också. Gul och röd brukar jag odla, men frestas att prova dras rosa lök samt banancharlottenlök. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar