lördag 10 april 2021

Utelördag

Lördagen kom med solsken så vi var ute hela dagen även om det inte var särskilt varmt. Det blev mat lite för sent på kvällen, för ingen av oss ville lämna utomhuset och det vi höll på med. 

Vi fick en hel del gjort utan att stressa eller ta i för mycket. Det skänker mig sådan glädje att vi tillsammans tar hand om vår lilla gård. Steg för steg formar vi den till att att passa oss och våra behov och drömmar just nu. 

Jonas har grävt hål för våra nyinköpta träd (det är för väl att vi inte planterat dem än för igår var det nästan stormvindar och imorgon blir det snö). Han har också färdigställt staketet runt det som ska bli potatisland så att inte vildsvinen ska kunna promenera rakt in där. 

Jag har skolat om tomatplantor och en tidig gurka, och så har jag rensat i ett par rabatter. 

Hönsen fick massor av godsaker idag. Jag gav dem det sista fånget av torkade nässlor och sopade ur där det funnits. Av Jonas fick de flera fina grästuvor som blev mycket uppskattade. Och sen slängde jag in det ogräs jag rensat upp. Som tack fick vi extra många ägg idag.

Sammanfattningsvis verkar det som att vi är många som trivts idag. 

Men samtidigt har jag just idag sänt varma tankar och böner till två lärarkollegor. Den ena har förlorat sin far och den andre har fått cancerbesked i familjen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar