söndag 18 april 2021

NĂ€ra đŸ„°

Över ett Ă„r har vi hĂ„llit avstĂ„nd, vidtagit alla upptĂ€nkliga försiktighetsmĂ„tt och trĂ€ffats ute eller i varsin Ă€nde i en stor lokal. 

Nu har det gÄtt drygt tvÄ veckor sedan mamma och pappa fick sin andra vaccinationsspruta och Jonas och jag kÀnner oss friska och har inte trÀffat sÄ mÄnga de senaste dagarna. SÄ vi vÄgade oss pÄ att trÀffas mer normalt. Vilken glÀdje det var att Äterigen fÄ sitta runt ett köksbord alla fyra och bara vara tillsammans. Underbart!

Sen mĂ„ste jag ju ner i kĂ€llaren och titta pĂ„ mammas vĂ€var. Fantastiskt snygga mattor, och en vacker löpare med karelsk spets. Det sistnĂ€mnda har medfört en del pyssel för henne, men efter lite resonerande och funderande knöt vi till ett halvskaft som jag hoppas ska göra det mycket enklare. Bara en sĂ„n sak! Att fĂ„ problemlösa och fixa tillsammans. Vad jag har saknat det. 
Till höger syns de solv som Ă€r fĂ€stade till skaft bĂ„de över och under varpen, precis som det brukar vara. Till vĂ€nster halvskaftet som bara Ă€r fĂ€st nerĂ„t. 

Alla trampor anvÀndes redan sÄ vi behövde hitta pÄ ett annat sÀtt att trampa ner skaftet. Vi band ett snöre frÄn Ànde till Ànde pÄ kÀppen och dÀremellan hÀngde snöret ner i en bÄge strax över tramporna. I den bÄgen fÄr man sÀtta foten och trampa ner. Ett plaströr (ca 20 cm) upptrÀtt pÄ snöret underlÀttade.

Jag ser fram emot att höra om mamma Ă€r nöjd med uppfinningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar