måndag 5 april 2021

Träd

Sen vi kom till Bällsjö har vi tagit ner många träd - först den stora björken framför huset, sen det gamla ihåliga vårdträdet och så ett antal stora träd på baksidan. Det känns som hög tid att vi planterar lite nya träd. Idag har vi varit och köpt sex stycken! Ett nytt vårdträd och så en rad, likt en halv allé, på framsidan upp till entrén.

Vårdträdet har vi grunnat mycket på. När vi bestämt oss för en rosa-blommande kastanj visade det sig att de drabbats av någon sjukdom så ingen kunde leverera ett sådant. Så då fick vi tänka om och hade lite idéer när vi tog med oss släpet och åkte till handelsträdgården idag. Där gick vi runt och tittade på många träd och läste på skyltarna. Vi föll för "vitstrimmig skogslönn" och köpte det största de hade. 

Några nya fruktträd ville vi ha:
Det blev ett victoriaplommon - åhh de har så goda frukter, jag bara längtar efter sådana.
Ett rosablommande persikoträd hade vi planterat i Madesjö bara ett par år innan vi flyttade därifrån så det ville vi gärna ha ett igen. 
Eftersom vi inte vet hur våra äppelträd klarar min hårdhänta beskärning köpte vi ett nytt, det blev ett James Grieve. Förhoppningsvis köper vi ett Ingrid Marie senare.
Och så föll vi för en frestelse när det visade sig att de hade aprikosträd till salu.

Jag hade lovat Jonas ett valnötsträd i födelsedagspresent så det köpte vi också.

Nu står de i ladan och väntar på att bli jordade en dag när det inte blåser fullt så mycket som idag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar