söndag 25 april 2021

Tomater och potatis

Igår planterade jag ut alla våra tomatplantor på sin slutgiltiga plats i växthuset. (Nästan alla - det finns några som är sådda avsevärt senare och alldeles för små ännu). Först blev de lite chockade förstås, men sen verkar de nöjda över större utrymme. 

Det är ganska kort säsong för det lilla växthuset, men det är en viktig tid. Småplantorna får massor av ljus men är garanterade tillräcklig värme utan att vi behöver värma upp hela det stora växthuset. Nu var det dags att montera ner det och stuva undan till nästa vårvinter. 

Istället fick den vackra gamla trätunnan flytta in. På den ställde jag årets enda ampeltomat.
Jonas har den senaste tiden kört väldiga mängder jord till vårt nya potatisland bakom garaget. Fyrhjuling och släp har varit ovärderligt till detta. Igår stängde han grinden efter att ha tippat av och slätat ut det sista lasset. 
Så nu kan jag sätta potatis när som helst. De ligger i garaget och väntar. Men några potatisar har redan väntat alldeles för länge: Några av de potatisar vi tog odlade förra året var gröna när de togs upp så dem åt vi inte. Istället hamnade de i en påse i källaren för att vi skulle använda dem som sättpotatis nu i vår. De har vuxit monstruöst mycket och har groddar på över metern. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar