söndag 27 januari 2019

Pådragning

De senaste dagarna har Jonas och jag dragit på två vävar nere i min vävstuga.

På den stora vävstolen drog vi på en bred och tät bomullsvarp som ska bli nytt tyg till matsalsstolarna. Jag experimenterade med att låta varpflätan gå en annorlunda väg, för att slippa ta bort slagbom och solv. Det funkade rätt bra. Även om jag fick en intressant position för att komma åt att reda ut lite trassel.

Jag kommer definitivt att använda den här vägen för varpen fler gånger. Men nästa gång ska jag vara noggrannare när jag fördelar varpen i redkammen, och så ska jag låta redkammen vara före skälet. (Skriver detta för att påminna mig själv, inte för att informationen är högintressant för så många andra).

Den andra väven hanterade vi traditionellt. Den är i mattvarp och rätt smal. Jag planerar att lägga in obehandlad ull som ryaknutar, och väva varma, mysiga sittunderlag. Det ska bli kul att ge sig på det. Har ingen aning om hur det kommer att bli.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar