tisdag 1 januari 2019

2018

Nu lägger vi 2018 till handlingarna och jag tackar Gud för ett år som var fantastiskt på många sätt. Här kommer några tankar kring mitt 2018.

Vilket jaktår det varit!!
På bara en vecka sköt jaktlaget älgarna på tilldelningen. Och jag fick vara hantlangare till styckarmästaren och lära mig massor.
Jag har verkligen haft flyt och suttit på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag har skjutit två rådjur, två rävar och tre vildsvin. För en del är det kanske inte så imponerande, men jag är mer än jättenöjd - tidigare år har jag som mest skjutit två rådjur. Särskilt glädjande är att alla dessa djur fallit på första skottet och inget eftersök har behövts. All denna jaktlycka har jag haft på bara två ställen: Markalyckan och Hästhagen. Gissa om mina favortipass finns där?!


Vävåret har också innehållit en massa bra!
En stor vävstol med kontramarsch har flyttat in i vävstugan.
Jag har på beställning vävt en stor duk och lärde mig i samma veva att väva dubbel bredd.
Ett par rutiga mattor har jag också gjort.
Distanskurs i brickvävning hela hösten har gett mig många nya kunskaper, och inspiration till användbara reflexer.
En gammal vävstol förvandlades till trädgårdsmöbel och vindspel istället för att slängas. Återvinning är så bra.Odlingen resulterade i överflöd.
Massor av tomater och gurkor som vanligt. Gyllenbären trivdes i jordbädd i växthuset och gav enorma mängder bär.
Jordärtskockor och jordgubbar överflödade. Och vi fick massor av vindruvor.
På våren satte jag sparrisplantor, det ska bli spännande att se hur mycket de kan leverera kommande år. Ett nysatt persikoträd gav oss några ljuvligt goda, små ludna frukter.
Det var varmt och soligt och skönt, men torkan krävde mer vattnande än vanligt.

Familjen har haft det bra (om man undantar Jonas brustna blindtarm. Den  upplevelsen var sannerligen ingen höjdare).
Jag fick antidepressiv medicin i början av året och hela min tillvaro förvandlades. Jag mår äntligen som jag borde göra. Jag ser på mig själv och min omgivning med ärligare ögon. Det är obeskrivlig skillnad nu när jag inte längre målar allt i svart.
Två av ungdomarna har också fått nya antidepressiva och mår mycket bättre.
En av ungdomarna har fått nytt fast jobb och lägenhet, och har flyttat mycket närmare så vi kan träffas oftare.
Min mamma återhämtade sig helt efter sin brutna fot och både hon och pappa är pigga och friska. Det gläder mig mycket.
Vi har varit på två barndop och ett bröllop i år, men också en begravning.Jobbet är en stor del av livet. Jag har världens bästa kollegor. Roliga och trevliga och pålitliga. Vi funkar så bra ihop. Och så har jag massor av lärare och annan personal som påverkar och förgyller min arbetsdag.


Tack för ett fantastiskt 2018!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar