måndag 28 januari 2019

Jag väver ett får! ;)

Jag tar små buntar av obehandlad ull och knyter som rya i min väv. En lock i taget, en del tunnare andra tjocka, beroende på hur ullen själv vill. Jag tror jag gör ryaknutar (efter vad jag kunnat googla mig fram till). Knutarna gör jag över två höjda trådar, och så hoppar jag över en tråd innan nästa knut. Och så har jag inslag av grå t-shirttyg. Var tredje inslag gör jag en ny rad med knutar. Resultatet är tätt, ulligt och mjukt.

Och det är superkul att väva det. Innan trodde jag knutarna skulle vara tidsödande och att arbetet skulle gå långsamt. Men det är verkligen roligt och lätt.

Det ska bli sittunderlag. Jag har anledning att tro att det kommer att bli världens varmaste, mysigaste och snyggaste sittunderlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar