lördag 2 september 2017

Vi är alla nördar på vårt sätt

Okey det kanske inte stämmer helt. Det kanske finns människor som är alldeles "lagom" i alla avseenden och inte har någon speciell passion alls.

Jag för min del är nörd på tre sätt (minst): odling, jakt och vävning. Och det är jag stolt över! Jag är stolt över att vara jag, och tänker sluta be om ursäkt för det jag inte kan, för det finns så mycket som jag kan!

Jag är glad att jag har tre intressen att nörda ner mig i. Och jag vill slippa pekpinnar från andra om hur jag borde vara och göra!

Det kanske är av välmening som andra säger saker i stil med
"Du måste ju inte ut och jaga när frysen är full med kött!"
"Du behöver inte odla så himla mycket av allt, ni är ju bara två i hushållet."
"Mer än en vävstol kan du ju inte väva på samtidigt, så det borde räcka med en."

Men så vill jag inte bli bemött!
Jag vill bli respekterad för den jag är! Inte förminskad eller förändrad för att passa någon annans mall. För jag är sån här! Jag måste få vara mig själv.

Det är jag att göra saker fullt ut och kanske överdriva i andras ögon. Det är typiskt mig att ha tre-fyra vävstolar i källaren och dessutom en utlånad, att odla så många tomater att jag behöver använda grannens växthus för att alla ska få plats, att ge mig ut och jaga en sen kväll även om jag ska orka jobba dagen efter.

Sluta försöka få mig att passa in i din mall! Den är nämligen bara din. Och passar bara dig.
Tack på förhand
              /Nörden upphöjt till tre

från Herregud & Co

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar