måndag 11 september 2017

Höst

För en dryg vecka sedan slog hösten plötsligt till och de flesta dagar har varit regniga och novembergrå. Jag har vägrat vika ner mig och fortsatt klä mig i kjol eller high-water och färgglad top, men bytt sandalerna mot sneakers och tagit en tröja med mig. Intalar mig att än kan det komma varma dagar. Men inser att hoppet minskar och att jag måste ge upp om det inte ändrar sig snart.Det är inte bara vädret som talar om att en ny årstid står för dörren. I trädgården och i skogen dignar det av skörd. Vi har så fina morötter, broccolin erbjuder sina buketter och tomaterna ligger i drivor på bänken inne. Vi har plockat kassarna fulla med stolt fjällskivling men det verkar vara ett bra svampår över huvud taget. Jag skördade den första av våra majskolvar. Och visst var den färdig! Och supergod! Den blev förrätt till gårdagens middag där den enda köpta ingrediensen var bea-såsen.


Men än blommar trädgården. Massor av röda dahlior, och så den lilla rosa som nästan ser ut att vara av porslin. Kaprifolen blommar som vanligt, om än inte lika mycket som på högsommaren. Och trots att Jonas beskurit den rejält ett par tre gånger i sommar sträcker den ändå ut sina långa tentakler och omfamnar honom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar