fredag 11 september 2015

Slut och inte slut

Fredag eftermiddag. En arbetsvecka är slut, och jag med den. Ingen kraft kvar när jag kom hem. Kände mig ungefär lika dålig (och missmodig) som när jag var som sämst i vintras. Armar och ben tunga som bly. Hjärnan på tomgång, utan styrfart så jag inte ens kan prata utan att det blir fel. Ingen vilja till något alls.

Mat i magen, en kopp kaffe och god squash-kaka (tack Dusanka!) och sen en timmes sömn i soffan, i värmen under en tjock filt. Kraften återvände tillräckligt för att traska ut i växthuset med korgar och bunkar för att skörda lite.

Där ute är det minsann inte slut! I växthus och köksträdgård mognar tomater, gurkor, squash, tomatillo, kål av olika slag, physalis, chili, paprika, morot, rädisor, polkabetor, potatis och majs. Vilken rikedom. Jag blev påfylld av ännu mer kraft när jag gick där och skördade och trivdes.


Allt det här samlade jag ihop en halvtimme-trekvart medan skymningen sakta kom krypande och mysbelysningen tändes i växthuset. Inte undra på att det ger mig ny kraft!
Småtomater i olika färger

Och flera kilo stora, också de i olika färger och former

Två siamesiska tvillingpar plockade jag också ikväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar