torsdag 10 september 2015

Den är klar!

Sjalen är klar! Och jag är SÅ nöjd!

Det började med garn och en fundering på vad jag skulle använda det till. När jag bestämt mig för en sjal och att den skulle vävas i rosengång räknade jag och planerade innan alla praktiska moment tog vid - varpa, förskeda, dra på, solva, skeda, knyta fram och upp och sen väva, väva, väva och som avslutning dreja (tvinna) frans.

Det har fått ta sin tid, för mitt liv innehåller mer än bara vävning. Men nu är den klar. Den finns bara i detta enda exemplar. Och den blev bättre än jag vågat hoppas på. Stor, generös, mjuk, smidig, glittrande och snygg!
Stor är den. 2,5 meter. Plus frans
Här kan man svepa in sig ordentligt
Så här bär jag ofta sjal

Stolt!

Det här är det andra favoritsättet
Närbild på knuten

Glitter och rött. Det passar mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar