torsdag 27 augusti 2015

Drömmar

Jag brukar ju bara blogga om sånt jag gjort, upplevt eller varit med på. Sånt som ligger bakom. Kanske dags att vända på kuttingen och skriva i ett framåt-perspektiv för en gångs skull. Vad jag ser fram emot. Vad jag drömmer om.

Drömmar för mig kan ha olika karaktär.
Dels finns det saker jag drömmer om och som jag verkligen vill ska hända. Drömmar som ska bli uppfyllda. Sådant som jag ser fram emot, planerar för och har som mål.
Men det finns också sådant jag drömmer om som jag vet aldrig kommer att realiseras. Sådana drömmar fyller också en funktion. Som en vision, eller en utopi. Bara en tanke "Tänk om..."

Några sådana ouppnåeliga drömmar som jag bär med mig är att hoppa fallskärm. Det är inte alls säkert att jag nånsin skulle våga och ännu mindre troligt att jag skulle prioritera tid och pengar för det. Men jag kan tänka att det skulle vara så häftigt! Vilken upplevelse! Bara tanken är lockande och svindlande. Jag skulle gärna flyga luftballong också, eller gå på sån här hög-höjds-bana i trädtopparna. Men sannolikheten för dessa drömmar har minskat med åren, i synnerhet sen jag valde Jonas som jag vill uppleva allt tillsammans med. För honom är höjder inte någon favorit.

Men det finns drömmar närmare i tiden, sådana som går att realisera. Planerandet är en del av guldkornen när det gäller sådana drömmar, likaväl som återblickarna och minnena efter.
Det går att leva länge på en dröm, både före, under tiden och efteråt
Jag ser fram emot att göra klart min ljusröda sjal och att sätta upp en ny väv. Det måste hända de närmsta veckorna.
Jag hoppas få skjuta älg eller rådjur (eller både och) den här jaktsäsongen.
Jag målar upp bilder för hur det ska bli när min nya stora vävstuga är inredd och klar. Vägen dit är lång. Än är rummet fyllt av kartonger och möbler. När det väl tömts ska vi måla tak och väggar och lägga på en matta. Och sen ska jag inreda med hyllor fulla av garn och material, med vävstolar (ja i plural) och med arbetsytor och trevligheter. Alla delarna av det här projektet ser jag fram emot - ja inte att få bort möbler och lådor, men annars. Och var och en av de här delarna är ett projekt i sig, som kommer att ta tid och kraft. Men sånt gillar jag. Tänk om den här drömmen kan bli verklig under hösten?! Hoppas.
Jag fick ett par upplevelser i födelsedagspresent.
En säl- och örn-safari. Det ska bli spännande! Oj vilken grej det kan bli om det lyckas väl. Gissa om kikare och kamera är det viktigaste att ta med.
Och en semesterhelg som inte är särskilt planerad än. Kanske dags att börja resonera om vad den kan innehålla.

Vad drömmer du om? I det korta och det långa perspektivet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar