tisdag 25 augusti 2015

Födelsedagsfirande
Jag har fyllt 50 år. Och det har vi firat med pompa och ståt. I dagarna tre. Jag har haft det fantastiskt trevligt och bra. Fylla 50 var riktigt kul. Nästan så jag kan tänka mig att göra det igen!

Födelsedagen var tillsammans med mina allra närmaste: mannen, de tre ungdomarna, mina föräldrar. Vi eftermiddagsfikade i solen på uteplatsen. Sen åkte vi till Kalmar för att äta gott och länge på Larmgatan 10. Gott humör, massor av skratt och galen humor, en del seriösa samtal och - genom allt - gemenskap och kärlek. 
På den rätta dagen fick jag också hälsningar från många vänner och släktingar, både nära och fjärran. Några vykort kom, men de flesta hörde av sig via sociala medier. Roligt med en grattishälsning även när avsändaren är på avstånd.
Jag var alltså väldigt nöjd när jag kröp ner i sängen på kvällen. Och väldigt tacksam till Gud över all kärlek som sköljer över mig från så många.Fredagen var en mellandag då vi förberedde inför festen. Men lite firad blev jag ändå, dels av en som kom förbi på tårta, dels av jaktlaget med respektive när vi träffades för den årliga filéfesten - den kväll då vi äter älgfilé och umgås utan att det är jakt eller viltvård på gång. Supergott som vanligt. Och jag blev huvudperson en stund. Det var jag inte beredd på.

Lördagen började i högt tempo. Alldeles för mycket var kvar att göra och klockan gick alldeles för fort. Vi visste att de första gästerna skulle komma klockan elva. Men när klockan var 10.55 var vi klara. Vi hann! Vi var redo för gäster och festligheter. Och det blev det sannerligen!Hela dagen strömmade det människor till vår trädgård. Handräckningen som fanns i köket fick ligga i för att det hela tiden skulle finnas välfyllda fat, rent porslin, nybryggt kaffe och lagom varma wienerbröd. Solen sken, kramar, blommor och skratt fanns i mängder. En del samtal blev långa, andra korta. Men, oj, vad jag har pratat och skrattat. Och blivit besjungen flera gånger. Många visste jag, eller anade, att de skulle komma, men några var fullständigt överraskande.

Vi bjöd på pastasallad, tomatpaj, rökt rådjur med mozarella, bröd, ost och små gurkor. Samt wienerbröd, tårta och sex sorters småkakor. Och på kvällen grillade vi tillsammans med dem som var kvar. Så det blev en heldag.


Stort tack till alla som bidrog till att göra min dag fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar