fredag 8 december 2023

Ett par timmar i vävstugan

Jag har inte varit i min vävstuga på hela veckan. Det tar emot lite för att det är lite kallt där ute. Men ikväll blev det en stund. Jag drog på de sista metrarna på en väv. Det ska bli bomulls-handdukar i kypert. Dubbelvävda så att fram- och baksida blir helt olika. Jag har gjort sådana förut och det var så kul och blev så bra att jag kör en omgång till. Denna gång är varpen i gult och grönt. Kanske oväntat att dra på de färgerna precis innan jul. Men väven är 15 meter så jag kommer att hålla på med den även när våren börjar spira i ljust grönt. 

Tre inlägg om den förra omgången av denna väv finns här:
handdukar-i-dubbelväv
mina-blandade-handdukar
så-många-vackra-handdukar

Sen började jag på en ny väska. Denna blir i lila stränggarn. Jag vet vem jag vill ge den till, men det är inte säkert att det blir en julklapp - jag måste ju göra ett axelband också. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar