tisdag 5 december 2023

Dagbok

2000. Så många blogginlägg har jag skrivit nu! Hur gick det till? Vad handlar alla de om?

Under väldigt många år skrev jag dagbok. Dels skrev jag om vad jag  gjorde och vad som hände i mitt liv, men mer handlade det om insidan - vad jag tänkte, undrade, oroade mig över och vad jag trodde. Jag började skriva i slutet av tonåren med alla de tankar och frågor man brottas med då. Och fortsatte under året på folkhögskolan, tiden i Gävle och sen medan barnen var små och växte upp. Jag vet att jag många gånger förundrades över insikter jag gjorde i och med att jag formulerade och satte mina tankar på pränt. Långt senare lärde jag mig att "learning by writing" är ett känt och accepterat fenomen. 

Alla de där dagböckerna finns kvar. Men jag har inget behov av att läsa dem. I alla fall inte nu. Kanske kommer de att bli lästa av någon så småningom. Eller inte. Det kvittar liksom.

Nu har ju bloggen blivit mitt sätt att skriva dagbok. Fast helt annorlunda. Dels har jag nu ett tydligt fokus att skriva positiva saker. Dels skriver jag inte alls så utlämnande eftersom vem som helst kan läsa den. Men jag är ändå glad att jag har den. Bloggen hjälper mig att lyfta de små och stora guldkornen i mitt liv. Och jag använder den som "uppslagsverk" för att hitta recept, bilder, formuleringar och ibland datum för när något hände.

Så jag antar att jag fortsätter att blogga.

Men det skulle vara kul att veta vem du är som läser regelbundet, och varför du följer den. Jag skulle uppskatta om du vill berätta, antingen genom att skriva en kommentar här nedan eller genom att kontakta mig på något annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar