onsdag 6 december 2023

En dag full med vävning

Vi hade en extralång träff med Mönstervävarna häromdagen.
Dels för att det var så länge sen vi sågs så det fanns så mycket att avhandla (förra mötet blev inställt pga sjukdom).
Dels för att vi hade en besökare som samlar information om vävstugor, och dit räknas vi också även om vi inte har en fysisk vävstuga utan är ett närverk där var och en väver hemma hos sig. Även de digitala vävcaféerna som jag håller i, räknades med bland vävstugor och fick en stund i rampljuset. Hennes material ska sammanställas i bokform. Och på samma tema kommer det också att bli både utställning och workshops, om jag förstod saken rätt. Allt kopplat till Virserums konsthall. Projektet VÄV kan du läsa mer om här.

Vi började med lin som är vårt pågående tema. Brittas röda, Cickis rutiga och mina handdukar.

Eva visade sina badlakan i olika versioner så att alla i familjen får sin variant. Och också sina randiga (nästan lite vågiga) filtar.


Och så avslutade vi med provvävar skapade utifrån Judits vävar. På den sista bilden syns både min och Evas väv. Vi utgick från samma provremsa ur Judits samling men vi använde olika kvalitet och olika färgsättning. 
Sen, på kvällen, var det digitalt vävcafé med jultema så den här dagen handlade nästan bara om vävning trots att jag inte satte min fot i vävstugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar