söndag 9 maj 2021

Handdukar i dubbelväv

I min ägo finns en hel massa vackra hemvävda handdukar. Många är ärvda från olika håll och andra har jag fått i gåva från mamma och mormor. Jag är verkligen glad över dem. dels för att de är så sköna att använda, dels för att de är vackra, och dels för allt arbete som ligger bakom dem. Jag har alltså inget  behov av att väva handdukar - vi har vad vi behöver och mer därtill.

Men ändå har jag på sistone funderat på att väva handdukar och en beskrivning på dubbelvävda handdukar fick det att bli av. Jag hade rätt kvalité i mitt garnlager och satte upp en lång väv med gul varp på ena sidan och vit på andra. Väldigt många trådar att solva. Men nu har jag vävt och klippt ner den första handduken som jag vävde med två nyanser av rosarött som inslag. Väldigt nöjd!

Efter tvätt krympte den 10% på bredden och 15% på längden, helt enligt förväntningarna.

Före tvätt


Efter tvätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar