måndag 3 maj 2021

Lin och lök

Igår sådde jag lin och satte lök, och inatt kom ett stilla vårregn. Som på beställning alltså!

Lin ja! Det hade jag väl aldrig trott att jag skulle odla. Men förra året hörde jag talas om ett projekt med uppmaningen att väva lin på en kvadratmeter. Jag tyckte det lät tilltalande. Och i år, när projektet utökades till att bli nationellt var jag inte sen att anmäla mig. Förutom att jag fick en lagom mängd frön skickade till mig, så kommer jag också att kunna ta del av information om lin och linodling. Sök på denna tagg för att hitta mer information: #1KVMLIN2021

Jag tycker det ska bli intressant på många sätt att odla och se om jag kan ta tillvara linet. Det skulle ju vara grymt häftigt om jag kunde väva av lin jag odlat själv. Men det är många, många steg innan man har garn, så det är långtifrån säkert att jag kommer dit. Men bara tanken på att det kanske kan hända gör mig förväntansfull.  

Dessutom är lin så underbart vackert när det blommar med en ljuvlig ljusblå ton.

I år hoppas jag på stor lökskörd.
Vitlöken satte jag på senhösten och den har kommit upp och ser pigg ut.
Purjolöken som jag sådde tidigt på året är omplanterad och klippt men behöver nog bli lite större innan jag planterar ut den.
Och löken som jag satte igår var av fyra sorter. Mest gul lök och så röd. Det är ju de vanliga som används till allt möjligt. Men när jag köpte sättlöken fanns det två sorter till som jag inte kunde låta bli att köpa: Dels bananchalottenlök och dels en rosa lök. Kul att testa nya. 
Dessutom har luftlöken kommit i gång och skogen är full av kajp-primörer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar