lördag 22 maj 2021

Andas när syrenen slagit ut

Stor gris betyder mycket kött vilket i sin tur innebär en hel del arbete. Den gångna veckan har alltså mycket tid gått åt till att stycka kött. 

När det var klart var det extra efterlängtat att kunna ägna mig åt annat. 

Det var hög tid att binda upp tomater och andra plantor i växthuset. Det är helt galet vad det har vuxit fort där! Nu har jag kommit halvvägs med att binda upp dem.
Det fanns plantor som avhärdats och behövde komma på sin slutgiltiga plats i grönsakslandet. Idag satte jag ut purjo och squash.
Det finns ogräs att rensa både här och där. 

Jag har också tagit mig tid att sitta lite i vävstugan. Nu har jag vävar uppe i alla tre vävstolarna så det är bara att välja vad jag har lust med för stunden.


Och så gäller det att ofta stanna upp och njuta av det som finns runtomkring. Våra fina höns och mysiga katter, tusen gröna nyanser i naturen, fågelsång, blomdoft, varm luft, god mat. Ja, livet självt!

Nu blommar både hägg och syren, och om dagarna sjunger jag ofta för mig själv några strofer:

"Hur det känns att bara andas när syrenen slagit ut. 
Och hur det är att resa nån annanstans där man aldrig var´t förut:
Till en plats i Utopia, där alla maskrosor är blå
och där allt du nånsin drömt om är ingen konst att nå."

Sången fanns på en cd vi köpte för flera år sedan, en kväll på visfestivalen i Västervik. Artisten var en ung tjej från trakten och flera av sångerna gillade jag mycket. Tyvärr är skivan borttappad, men några strofer finns kvar i mitt minne.

Eller som en kompis skrev om doften av hägg och lindblom "Varje utandning är ett slöseri med doftintag!"

Syrén

Spirea

Maskros (inte blå)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar