fredag 28 maj 2021

Ombytta roller och upplevelser i kvällen

Efter jobbet är det skönt att pula med något som är helt olikt jobbet. Trädgårdsarbete till exempel. Normalt sett är det jag som grejar mest med plantor och Jonas gör sånt som är tungt men ikväll blev det annorlunda. Jonas tog den lilla planteringsspaden och en vattenkanna och flyttade många små jordgubbsplantor till det nya landet under äppelträden. Jag njöt av att jobba kroppen riktigt trött med att gräva och bära sten. Det kändes väldigt välbehövligt efter allt mitt stillasittande vid datorn. 

När solen var nära att gå ner bröt den igenom det tjocka molntäcket och det blev sånt där speciellt och vackert ljus som bara uppstår just när solen står lågt och himlen över en har mörka moln. Träden bakom brygghuset blev så häftiga: Lönnen såg ut att vara belyst underifrån. Och askens knoppar blev som små lyktor som solen lyste igenom. Synd att det inte går att beskriva hur vackert det var.

När jag gick ut för att stänga om hönsen i det tilltagande mörkret anade jag en rörelse i luften. Jag stannade upp och väntade. Ett ögonblick senare fick jag förhoppningen bekräftad - årets första fladdermus jagade över gårdsplanen. Välkommen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar