fredag 10 november 2023

Squashlingar

Det blev namnet på den nya maträtt som jag hittade på och lagade idag. Riktigt gott.

Ingredienser:

  • 1 stor squash 
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • ½ vitlök
  • 8 blad av svartkål (grönkål)
  • 1 bifftomat
  • 4 dl riven parmesanost
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar, soja samt matfett att steka i

Gör så här:
Skala squashen och skär den i centimetertjocka skivor. Ta bort kärnhuset och lägg ringarna på en handduk. Salta lätt för att dra ut en del av vätskan. Torka sedan ringarna och stek dem tills de mjuknar och får lite färg. Lägg ut dem i en långpanna eller annan form.

Skala och hacka lökarna. Ta bort stammen från kålen och skär i mindre bitar. Tärna tomaten. Fräs löken i matfett i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt pressad vitlök, kål och tomat och låt det puttra ihop en stund. Krydda med salt, peppar och soja. Jag hade också torkat svamppulver. Fördela röran i ringarna. 

Vispa ihop ägg och grädde. Häll i formen. Täck med riven parmesan.

Grädda i ugnen med både grill och varmluft i 200 grader. Det tar bara några minuter innan rätten att stannat och fått lite färg.

Servera istället för pasta eller potatis.

Det skulle bli fint att grädda dem i små portionspajformar. Kanske som förrätt. Och jag är säker på att knaperstekt bacon skulle passa bra i röran om man så vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar