lördag 4 november 2023

Allhelgona

Mina föräldrar och jag fick en synnerligen fin eftermiddag tillsammans. 

Först åkte vi till kyrkogården i Mönsterås för att besöka farmors och farfars grav. Den finns i ett gammalt område som är helt belagt av grus, och där det inte går att köra med varken rullstol eller rullator. Men pappa kämpade på med hjälp av kryckor trots att han inte använt dem på flera månader. 


Innan vi lämnade kyrkogården gick vi in i det nyrenoverade gravkapellet som var så vackert. Notera golvet som förstärker byggnadens åttakantiga form. 

Sen körde vi till Älghults kyrkogård där det finns flera gravar att besöka. Först mormors och morfars förstås. Men också ett par andra nära släktingar och så två släktgravar. 


Sen avslutade vi med fika vid köksbordet hemma hos mamma innan jag skjutsade tillbaka pappa till hans boende. 

Det blev alltså ganska mycket bilkörande för min del och när jag kom hem var jag ganska trött. Men jag är mycket glad över den här dagen. Vi hade så trevligt hela tiden och småpratade hela vägen. Det kändes bra att tända ljus på alla gravar tillsammans med mamma och pappa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar