lördag 11 november 2023

Fin höstdag i jaktskogen

Vi hade en fin dag i jaktskogen. Nästan vindstilla. Ibland försökte solen tränga igenom, och ibland tjocknade dimman. Det var väldigt vackert.

Dessutom fanns flera älgar i såten. Jag satt i Jims torn, som är ett ganska högt torn i en kraftledningsgata. Plötsligt fick jag se flera älgar komma i trav åt mitt håll. De kom precis innanför skogskanten. Tre eller fyra stycken. Jag tog ett djupt andetag. Riktade bössan, osäkrade och väntade på att de skulle komma i skottläge. Men det gjorde de aldrig. De svängde av in mot skogen och försvann ifrån mig. 

Glad att jag fick se dem. Första gången jag osäkrade för älg.  

Innan vi lämnade skogen reste vi upp ett nytt torn som får heta "solstolen" eftersom placeringen gör att den kommer att få både morgonsol och eftermiddagssol.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar