torsdag 9 november 2023

Note to self: baka inte rulltårta

Efter gårdagens lite uppgivna inlägg bestämde jag mig för att minsann göra något denna kväll. Jag skulle baka. Av oklar anledning bestämde jag mig för att göra en drömrulltårta, en sån där med choklad i sockerkakan och med smörkräm som fyllning. Jag borde vetat bättre. Rulltårta är sannerligen inte min grej och det bevisade sig även denna gång. 

  • bakplåtspapperet ville inte släppa utan tog med sig det yttersta lagret på sockerkakan.
  • smörkrämen blev så hård att den bara hjälpligt gick att bre ut på kakan
  • när jag rullade ihop den blev det snett så i ena änden blev det bara yttersta lagret av kakan
  • när man väl skurit en bit så föll den sönder i sina beståndsdelar och var rätt svåräten
Jo, visst. Den smakade bra.
Och de torra havrekakorna både smakade och såg ut som de skulle.
Men den här kvällen var jag ingen mästerbagare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar