söndag 5 november 2023

En lång historia

Provväven hag gjort utifrån Judits vävar är nu klar och nerklippt. Det blev sisådär fyra meter och består av 51 olika mönster-exempel, varav de flesta är riktigt fina. 

Jag satte upp en cottolinvarp och använde en 50-sked med två trådar i rör. Halva bredden hade en tråd i solv och den andra halvan hade två trådar i solv. Det sistnämnda blev snyggast. Den är solvad rakt genomgående på åtta skaft och till de flesta proverna användes åtta trampor. Som inslag har jag använt ullgarn (med något undantag) och har valt färger för att lite stämma överens med Judits färger. Mönstren syns mycket bättre på min remsa än på originalet, för där är allt så smått och med så tunt garn.

Det har varit kul att göra den här provremsan och jag hoppas kunna använda någon av de vackra bindningarna längre fram. Men just nu är jag ganska klar med Judits vävar och tar en paus från dem. Allt jag skrivit om Judits vävar kan du hitta här: http://blogg.gillsjo.se/search/label/Judit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar