söndag 2 oktober 2022

Vågor som rullar in på en sandstrand

Jag har vävt en matta i omtrampad kypert, så den har fått en svag diagonal linje i väven. Varpen är breda fält i blått, grönt och oblekt/beige. Inslagen är också väldigt breda fält och i två olika trasor som tar upp varpens nyanser på ett bra sätt. Den ena beige med lite grönt i och den andra blå-vit-blågrön. Min äldsta unge fick se den under arbetets gång och beskrev den så som jag skrev i rubriken.

Mattan blev lite kortare än jag tänkt, men det var så långt som mina trasor räckte. Fransarna knöt jag först med en pärlknut och gjorde sen en orientalisk fläta. På ena sidan hade jag så korta fransar att jag fick använda lim för att förankra ändarna, på andra sidan kunde jag göra en extra knut. NOTE TO SELF: Se till att ha rejält med varp för ändarna. Det blir mycket bättre, och är dessutom roligare om det finns möjlighet att göra knutar och avslut utan att kämpa.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar