fredag 14 oktober 2022

Köksenergi

Det var så vilsamt i växthuset när jag skördade tomater, gyllenbär och gurka. Det är en sån rikedom att fortfarande kunna fylla bunkar och brickor med hemodlade grönsaker. Resten av dagen fick spisen gå varm i köket. Tur det var solsken så vi producerade egen el. 

Det gick åt många stora grytor när jag kokade 

  • röd- och polkabetor
  • kalvfrikassé som KG tipsade om. Det blev en god middag idag.
  • älgbuljong av ett rörben, grönsaker och kryddor. När det kokat ihop och silats av hällde jag det i en iskubs-påse så det är enkelt att ta fram lite. 
  • två älgtungor som sen skars i tunna skivor att använda som pålägg
  • snålröra (denna gång i en stor gryta på spisen istället för på en plåt i ugnen)

Och så gjorde jag en äppel- och gyllenbärspaj till kvällen.

Medan jag var i växthuset tog Jonas hand om köttet från älgkalven och sen körde han ett antal maskiner tvätt. Så idag har verkligen mycket blivit gjort här hemma. Tur att inte alla dagar är lika intensiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar