torsdag 13 oktober 2022

Mer jakt och mer älg

Ja, har man semester för att det är älgjakt så får man ju passa på att ägna sig både åt jakt och älg - och kanske hinna med en del annat.

Igår tog Jonas och jag hand om vår andel kött från älgtjuren. Sent på eftermiddagen åkte jag ut till jaktmarken och smög iväg till ett torn. När skymningen föll och det inte längre kändes aktuellt att skjuta (även om det fortfarande var tillåtet) så kom det fram rådjur. Jag flyttade till ett annat torn och satte på nattsiktet på kikaren och väntade på vildsvin. Det knakade många gånger i skogen men inget djur kom fram. Jag fick alltså åka hem tomhänt igen.

En flock gäss plogade söderut, högljutt ropande

Idag styckade jag den älgkalv som sköts på jaktens tredje dag. 

Jag har kanske glömt berätta om det: Det var en hundförare från grannlaget som, efter att ha pratat med vår jaktledare, kunde komma till avslut. Och eftersom det var på vår mark så tillföll kalven oss. 

Styckarmästaren KG kom ut till styckningen även idag. Det första han sa var "Kalvfrikassé! Det måste ni göra nu när ni har fint kalvkött". Men han plockade inte fram sina knivar idag. Han höll sig till att prata och dricka kaffe, och emellanåt komma bort till mig för att peka, konsulta och berömma. 

En ny grej jag kom på blev rätt uppskattad av de andra jägarna. Jag hade skrivit bokstäver på bitar av plastpåse och tryckte fast på varje köttbit så att man skulle kunna identifiera vilka styckdetaljer man hade fått i sin hög. Det är sannerligen inte lätt att känna igen vilken bit som är vad. I synnerhet inte om steken delats i mindre bitar för att jag skulle kunna göra någotsånär rättvisa högar. 

Jag känner mig nöjd och belåten. Men har ont i ryggen ikväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar