söndag 30 oktober 2022

Blomsterlökar

Det finns så många vackra blommor, men en av dem jag gillar mest är amaryllis. Antagligen tycker jag så mycket om dem för att de blommar mitt i vintern när de flesta andra gått i dvala. De amaryllis vi hade förra året har i sommar stått utplanterade i grönsakslandet där det finns mycket näring. Jag grävde upp dem för ett par månader sen. Nu satte jag dem i ny jord i nya krukor och ska ta in dem i värmen. Förhoppningsvis vill de vakna till och skicka upp en blommande stängel. Vi får se.

Jag "hittade" en hel del lökar till mini-påskliljor. De har nog stått på kyrkogården och sen väntat jättelänge på att få en ny växtplats. Idag fick de äntligen komma i jorden igen. Jag satte dem (och en del andra vårblommande lökar) i badkaret vid verandan och den stora urnan vid grindstolpen. Hoppas de vill glädja oss framåt vårkanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar