Äppel- och gyllenbärspajen jag gjorde igår blev supergod. Jag måste komma ihåg receptet. (Den blir säkert lika bra utan gyllenbär, för de ger inte jättemycket smak.)
6 äpplen
3 dl gyllenbär
3 msk brunt socker (jag hade råsocker)
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
175 g smör
1 dl socker
2 krm salt
3 msk ljus sirap
3 dl havregryn
1½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Lägg äppelskivorna i en form och fördela gyllenbären över. Strö över brunt socker och kryddor.
Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. Platta ut smeten över frukten.
Grädda i 175 grader i en dryg halvtimme tills den inte längre är glansig.
Inspirerat från mykitchenstories.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar