onsdag 10 mars 2021

Beskära äppelträd

Våra stora, gamla äppelträd har uppenbarligen inte beskurits på bra många år. Nu när vi har gett oss på det blir det ganska brutalt. Jag gör så gott jag kan och tröstar mig med parollen: 

"Enda sättet att beskära fel, är att inte beskära alls". 

Hoppas träden inte dör av chock över behandlingen bara. Jag har stått omväxlande på marken, på trappstege och på stege och använt både sekatör, stångsåg, bågsåg, grensax och grensåg.

Före- och efterbilder på de två träd som jag är klar med. Lite svårt att se eftersom det är träd även i bakgrunden, men jag lovar - det är stooor skillnad. Det blev en avsevärd hög med ris efter dessa två. Detta är de två minsta. Nu är det "bara" tre kvar. Men de får vänta nån vecka eller två.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar