lördag 27 mars 2021

Tomatbarnen

Idag har jag börjat skola om mina små tomatplantor. Och så har jag byggt en koja åt dem i växthuset för att de ska kunna ha det varmt och mysigt, samtidigt som det är ljust. Drygt hälften av årets femtio sorter hann jag med idag. Hoppas göra resten i morgon. Sen dröjer det inte länge innan jag kan sälja av mina dubbletter. Hör av dig om du vill försäkra dig om plantor. Några är redan tingade. 

Plasten till vårt gamla mini-växthus gav upp förra året. Nu har jag täckt stommen med bubbelplast och byggplast. Sen ska det in ett element för de kallaste nätterna också. Själva kojan står längst in mot gaveln i det stora växthuset, så att det inte ska vara i vägen när vi ska lägga ett golv av plattor nu i vår. 

Ikväll kanske bär jag in tomatbarnen så de får sova här inne som de är vana vid. 

Busan skulle så klart hjälpa till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar