fredag 16 oktober 2020

Höst i trädgården

Eftersom frosten gjort slut på både squashplantor och dahlior var det dags för lite städning av dessa. Några timmars hårt arbete behövdes men sen kunde jag vara nöjd. 

Alla dahlia-knölar är upptagna och väntar på att få vinterförvaring. Det är inte bara ovan jord som blommorna gillat den generösa mängden gödning och vuxit enormt, även under jord har de expanderat och de stora knölar jag satte i våras var nu enorma och delade sig i tre, fyra delar. En del av de slokande stammarna och bladen fick hönsen att roa sig med, en del lade jag tillbaka på jorden för att näringen ska komma till användning där. 

Jag visste att det fanns några stora squash-frukter kvar och gissade att några till gömde sig bland bladen. Men musselsquash var en överraskning - de har inte gett mycket frukt i år så att det fanns så många nu hade jag inte väntat mig. Både riktigt stora och flera pyttesmå som jag tar in för dekoration. Skönt att det jag odlar mest är lagringsbar vintersquash så att det inte är nån större brådska med att ta tillvara och äta.


Färgglatt trädgårdsstilleben


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar