lördag 3 oktober 2020

Tomater, tomater

Ledig lördag och jag har ägnat mig åt tomater. Jag skördade allt som var moget och klippte bort ett par plantor som gjort sitt. Det låter inte klokt, men det tog mig flera timmar. Fast vi har kommit in i oktober finns det mycket som mognar och numera skördar jag bara en gång i veckan så tar det en stund. I synnerhet eftersom en del sorter måste klippas av, för om jag bara plockar dem så spricker själva tomaten. Detta gäller bland annat ampeltomaten "hundreds and thousands". Som namnet antyder ger den MASSOR av små och söta tomater, men alla måste klippas bort en efter en. Tveksamt om det är mödan värt att fortsätta odla den. Men god är den, så vi får se hur det blir ett annat år. 

Idag plockade jag årets vackraste tomat. Ett hjärtformat och djupt veckat exemplar av Pomodoro Portuguese Ibrido. Frön som vi köpte i Italien förra försommaren. Kolla bara hur snygg den är!För att vara oktober är det väldigt mycket tomater. Jag vägde allt jag skördade idag och det var nästan elva kilo! Och på bänken fanns en hel del "gamla" tomater kvar när jag kom in med dagens rikedom. Himmel! Till och med jag inser att jag kanske överdriver en aning. Av någon obegriplig anledning kände jag mig motiverad att processa en del tomater. Det blev en omgång tomatröra.

Här är det mesta av dagens (och därmed veckans) skörd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar