söndag 12 juni 2016

Växtkraft

Nu är det svårt att hinna med väven. Nu är det odling för hela slanten. Och ändå hinner jag inte allt jag skulle vilja. Men en del dagar blir mycket gjort. Idag var det lagom temperatur och få tider att passa så jag kunde ägna mig åt trädgården. Härligt. Det växer så det knakar och snart kan vi börja skörda.


Idag provade vi faktiskt den första gurkan och ett gäng små nypotatis plockade nere i jorden utan att dra upp hela plantan, så de som är kvar kan växa vidare. Oj vilken smaksensation det var! Wow liksom! Till det åt vi grillad röding och en kall sås med matlagningsyoughurt, lite majonnäs, pressad citron, salt, peppar och mycket dill.


Ikväll har jag burit in småplantor i växthusen och stängt dörren, och jag har lagt en filt över squashen. För inatt kan det bli ganska kallt (men förhoppningsvis inte under nollan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar