söndag 5 juni 2016

Det raukade bli så väldigt bra

Solig dag på Gotland. Jonas och jag strosade ett par timmar i Visby. Vi njöt av det vi råkade passera - ruiner, smala gränder, fina parker, överflöd av blommor, horisont och hav, gott kaffe, varandras sällskap. Och så näsduksträdet. Detta det vackraste av blommande träd. Det är nåt alldeles speciellt med det här trädet som gör mig överförtjust när det blommar. Jonas hittade frökapslar på marken och plockade åt mig. Tänk om man kunde få dem att gro. Hur sår man näsduksträd?Tillsammans med dottern åkte vi sen på utflykt till Fårö. Och vilken utflykt det blev! Betyget blir fem raukar av fem möjliga.

Lite hungriga började vi på Creperie Tati och Kutens bensin. Ett udda ställe proppfullt med prylar och gamla bilvrak men med trevlig stämning och god lunch.

Resten av dagen var vi nära havet. Bedövande vackert men isande kall vind. Först Helgumannens fiskeläge. Mitt ute på en karg klapperstensstrand låg en knippe sjöbodar byggda enligt gammal tradition.

Nästa stopp var Digershuvud för att titta på raukar och havets stora vågor. Dottern och jag delar fascinationen över havets mäktighet och kraft och glädjen och upptäckarlusten i att klättra på knöliga ogästvänliga raukar. Jonas följer med en bit och låter oss sen hållas tills vi är nöjda.

Jauvika fiskeläge blev vårt sista stopp på Fårö innan vi tog färjan tillbaka. Även detta färjeläge har gamla anor och var charmigt. Och det låg lite mer skyddat inne i Lautersvik.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar