torsdag 9 januari 2020

Höns och rådjur

Ikväll körde vi för att hämta två höns till, denna gång av rasen Faveroll. De är ljusare än de höns vi redan köpt, typ ljust beige. Det är en riktigt vacker samling fjäderbeklädda husdjur vi har skaffat oss.På vägen dit kutade ett rådjur över vägen och sen kom ett till. Det blev en ganska hård inbromsning för att klara det andra rådjuret, men det gick bra. Då ser jag ett tredje rådjur i ögonvrån! Men dunsen som jag väntade på kom aldrig. Den tvärvände uppe på vägkanten och kastade tillbaka in i skogen. Vi stannade och kollade både bilen, vägen, diket och en bit in i skogen. Inga spår. Jag tror och hoppas att den klarade sig. Och som Kajsa sa efteråt: vilken historia den har att berätta för de andra rådjuren sen "Bilen var så nära att jag hade kunnat slicka på den!".

Här hemma har en diskussion seglat upp gällande namn. Jonas har så länge jag känt honom föreslagit "Bengt" varje gång någon frågat om ett namn. Jag kan inte påminna mig att gissningen någonsin varit rätt. Nu när vi skaffat höns ska åtminstone tuppen få ett namn och då tänkte jag att Jonas äntligen skulle få sin Bengt. Men nu tycker han att tuppen måste ha ett ståtligare namn. Något i stil med "Kung Salomo". Vi får väl se vad han kommer att kallas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar