torsdag 23 januari 2020

Var finns felet?

Alla förberedande moment på väven är klara. Det är dags att börja väva badlakan.
Men det finns en uppenbar risk att jag måste backa bandet och göra om delar av skedningen. Jag tror nämligen att jag har ett skedfel men jag kan omöjligen hitta det.
Så här är det:
Min varp har 996 trådar. Jag använder en 50-sked som är en meter lång, alltså har den 500 rör. Jag skedar två trådar i rör och då går det åt 498 rör. Men när jag var klar hade jag TRE tomma rör! Sannolikt har jag fyra trådar i ett rör någonstans. Men var?!
Jag har mätt mina tre färgsektioner, jag har mätt alla mina 31 mönster-rapporter, jag har räknat rören i varje rapport. Och jag har räknat så att antalet trådar stämmer. Ingenstans hittar jag något fel.
Min enda förhoppning är att skeden faktiskt har 501 rör. Men det är inte så troligt, för den är exakt en meter precis som den borde.

Så vad göra när jag letat på alla upptänkliga sätt fler än en gång?! Jag har gjort klart uppsättningen och räknar med att hitta felet när jag börjat väva. Om det nu finns ett fel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar