söndag 5 januari 2020

Fyra dagar

Idag blev hönshuset klart! Det tog oss bara fyra dagar att bygga, men nu kommer hönsen att bo kungligt (eller drottninglikt).
Vi har inrett en av hästboxarna i vårt stall. Vi reglade upp taket och två väggar och klädde med skivor. Inte en enda vinkel var rät så vi täckte gliporna som uppstod med lister. Hoppas det minskar mängden damm i stallet.
Ett fönster in mot stallet satte vi dit och en dörr så klart.
Vi har gjort en öppning till det gamla utedasset som får bli en slags "sluss" till hönsgården (som inte är gjord än). Luckan för öppningen går att öppna och stänga utan att man går in i hönshuset.
Ventilation är fixad.
Ett lysrör som ska gå på timer är installerat.
Två långa sittpinnar, med "bajsbräda" under och så några reden finns också.

Imorgon ska jag städa efter allt byggande, lägga strö på golvet, ställa in vatten- och foderautomater och lägga halm i redena. Sen är det klart för hönorna att flytta in.

Jag la ut en fråga i en facebook-grupp för hönsägare i vår landsända och har fått flera erbjudanden. Det kommer bli en salig blandning:
8 guldpaduaner
5 cream legbar
2 faveroll
1 guldpaduan-tupp. Vi tror att han ska få heta Bengt.
Förhoppningsvis kommer de hit under den kommande veckan. Jag ser så mycket fram emot det!

Utrymmet de kommer att få tillgå är enligt reglerna tillåtet för bortåt 100 hönor, och visst är vi bra på att överdriva, men så många ska vi nog inte ha (tror jag).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar