tisdag 28 januari 2020

Dynor och skärvor i skön förening. Del 2

Utgångspunkten är servisen jag tycker är söt. Tanken är att det ska bli en väv.

Jag tog ett foto, beskar det lite och spegelvände det. I den väv jag har uppsatt finns nämligen en mörkare rand i varpen som jag vill använda till trädet. Randen är till vänster och eftersom jag inte tror mig om att kunna väva bilden upp och ner, så fick jag lägga trädet till vänster.
I photoshop la jag på några halvgenomskinliga filter som jag målade lite stiliserat utifrån bilden, och lite anpassat till vad jag tror är möjligt i min väv. När jag tog bort orginalfotot hade jag en slags mall att utgå ifrån. Den gula himlen har fel färg, men annars stämmer det mesta.


Nästa steg var att välja garn. Det kommer inte att behövas mycket av varje färg och jag har många rullar cottolin i olika nyanser. Efter en del plockande och jämförande var jag nöjd.Sen bytte jag ut min mörka rand i varpen mot en ännu mörkare (svart). Jag klippte av en varptråd i taget och knöt till ca 1,5 m svart tråd. Sen gick jag bakom vävstolen och drog knutarna genom sked och solv och hängde en tyngd i för att få rätt spänning. Lite pilligt att göra men det var det värtNu är allt klart för att börja väva min dyna. Undrar om den kommer att bli som jag hoppas, eller helt annorlunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar