tisdag 14 januari 2020

Grått ute, färg i vävstugan

Vädret är grått och ogästvänligt som om det var november. Det regnar på tvären. Jag skyller på vädret att jag är så hopplöst trött. Jag vill bara sova hela tiden.

Ute i min vävstuga finns det färg. Jag har förberett allt för att kunna dra på nästa väv. Nu fattas bara ett par händer till som hjälper mig. Men nu när allt är klart vill jag ju inte vänta, jag vill ju få upp väven NU och kunna börja väva. Funderade lite på att uppfinna en "pådragningsknekt" eller "bäste vännen" eller vad de heter, men vet inte riktigt hur de funkar. Så jag väntar nog tills någon människa kan hjälpa mig.

Det är bara små spolar av restgarner som gått åt till varpen. Det syns ingen skillnad i mitt garnlager. Jag tycker det är fint än så länge, väl medveten om att färgerna kommer att förändras åtskilligt när ett inslagsgarn gör dem dovare och lugnare. Men det är ju lite det som är kul med vävningen - att testa och experimentera och se hur resultatet blir.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar