måndag 20 januari 2020

Ändrade planer

Jag är ju ganska mycket för att planera - jag skriver listor och tänker igenom saker i förväg. Det ger mig en struktur jag trivs med.
Men det är inte lika noga att följa dessa listor och planer - ofta gör jag mer än det jag skrivit upp, och nästan alltid i en annan ordning.
Kommer något annat emellan som helt rubbar planerna är det oftast helt okey och inget som stör mig.

I lördags skulle jag sätta igång en surdeg på morgonen så jag skulle hinna baka ut brödet på kvällen. En lång och välbehövlig sovmorgon gjorde att degen blev klar lite senare än tänkt. Och när vi bestämde oss för att åka till Mönsterås för att lyssna på Tomas Boström (min favorit sen jag var liten) så fanns ingen tid för brödbak. Degen fick degen snällt vänta i sin bunke tills vi kom hem vid elvatiden på kvällen. Lite hade jäst över kanten eftersom den fick stå så länge. Och jag kom inte isäng förrän en stund efter midnatt eftersom mina limpor måste gräddas på natten. Men vilken dag det blev! Tomas mjuka röst och finurliga formuleringar och kloka ord gör mig både glad och eftertänksam.

Tre av mina förebilder: mina föräldrar och Tomas Boström
På söndagen var planen att vi skulle äta mat och gå på bio ihop med goda vänner. Så Jonas och jag tog bara lite fika mitt på dagen. Men sen blev middag-och-bio-träffen framflyttad ett par veckor. Vi tog fram lite kött ur frysen och tänkte laga mat lite senare på eftermiddagen. Men innan dess ringde ett par andra vänner som vi inte träffat på länge och undrade om de kunde komma. Självklart! Jätteroligt. Vi förevisade höns och byggnader, pratade om allt möjligt och fikade. När de åkte i kvällningen började jag laga mat. Mycket nöjda över en dag som blev jättebra när den ändrat våra planer två gånger om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar