måndag 22 oktober 2018

Väv-gudstjänst

Temat för gudstjänsten i Kristvalla kyrka var "Livets väv - en musikgudstjänst med många inslag" och den levde upp till förväntningarna:

Hela kyrksalen var pyntad med vackra, hemvävda mattor i olika storlek, färg och teknik.

Längst fram i kyrkan fanns en vävstol, en spinnrock, en varpa och en garnvinda. Allt utom spinnrocken användes under gudstjänsten.Förutom att vävstolen slog takten i några av sångerna, användes också flöjt, mungiga, nyckelharpa och fiol som komplement till piano. Både kyrkokören och solister sjöng och det lästes dikter.

Jag förundrades över hur många kristna sånger det finns där väven, trådarna och varpen nämns som beskrivningar av livet.

Under ett musikstycke vävde ett tiotal personer tillsammans på en väv, livets väv med den röda tråden som visar vägen.


Prästen höll en kort andakt som också den berörde vävnad, och vi sjöng ett par psalmer tillsammans.

Och under hela gudstjänsten visades bilder på olika vävar och på vävstolar och på garn och en del citat från de dikter och sånger som framfördes.Efteråt var det kyrkfika och i den lokalen fanns för dagen en utställning av många olika hantverk.


Vilken upplevelse den gudstjänsten bjöd på!

3 kommentarer:

  1. Så roligt att du uppskattade vår musikgudstjänst Livets väv. Vi tyckte också det var roligt att göra den. Vår kantor Pia Nilsson är fantastisk att komma på och ordna, och vi ställer alltid upp.

    SvaraRadera