tisdag 30 oktober 2018

Reflexer

Inspirerad av det band jag vävt som ett test i svart och vit mattvarp (läs mer här) har jag nu vävt reflexer. Svart mattvarp och tunt reflexgarn (-tråd) som varp och ett mjukt stickgarn som inslag. Mängden - eller snarare bristen på - reflexgarn avgjorde längden på mitt band.

Foto utan blixt

Foto med blixt

Nu har jag klippt det i bitar och sicksackat dem. Det blev sex reflexer, några med säkerhetsnål i och några att sy fast på plagget/väskan.
Jag tycker de blev fina och har redan beställt nytt reflexgarn för att kunna göra fler. Hoppas kunna sälja några på en lokal julmarknad om en månad. Men frågan är som vanligt vilket pris som är rimligt...

Efter tips från annan hantverkande person är nu säkerhetsnålarna utbytta mot snyggare och pålitligare fästen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar