torsdag 18 oktober 2018

Rosa kvällsmat

Jag gick en runda i trädgården och skördade grönsaker till vår kvällsmat: några morötter, ett par rädisor, två små polkabetor samt några blad vardera från röd mangold och svartkål. Jag ansade och sköljde alltihopa och skivade rotsakerna tunt på mandolin. Bladen bara rev jag i mindre bitar.

Jag kokade en ruta nudlar, sköljde i kallt vatten och klippte i mindre bitar.

I wokpannan blandade jag olivolja, en klick smör, pressad citron, lite honung och ett par pressade vitlöksklyftor. I detta fräste jag rotsakerna ett par minuter, tillsatte mangoldstjälkar, blad och nudlar. Till sist rörde jag i räkor och en mozarella skuren i små tärningar. Salt, vitpeppar och dill behövdes också. Det blev en oväntat god variant på vår vanliga wok, och med en synnerligen oväntad färg tack vare polkabetorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar