tisdag 9 oktober 2018

"Tjur ligger"

Älgjakt. En veckas semester mitt i hösten. Det är bra.
Det bjuder på mycket frisk luft, många naturupplevelser och lugn och ro i skogen, go gemenskap med de andra i jaktlaget.

Första morgonen var jag faktiskt pigg och vaken klockan fem. Det är INTE likt mig! En timme senare klättrade jag upp i mitt torn och inväntade gryningsljuset. Ett rådjur kutade förbi på avstånd, annars var det väldigt lugnt där jag satt. Nyponsoppa, mackor och kaffe behövs för att hålla kylan och tröttheten ifrån mig.

Strax före tio återsamling vid kojan där Uffe kokade ärtsoppa över öppen eld åt oss allihopa. Trots att det känns väldigt tidigt med sån föda redan på förmiddagen så smakar det ändå bra.

Sen hem ett par timmar för att rasta hunden, fixa nytt kaffe och sova en stund.

Tillbaka till skogen för eftermiddagspasset på passet. Vinden friskade i och tornet gungade lite, men är fast förankrat så det är ingen risk att det ger sig.

Precis innan vi skulle avbryta för dagen hördes ett rop på radion: "Tjur ligger".
Det var goda nyheter. Extra kul att det var en av våra bästa vänner som fick skjuta. Han är ny i jaktlaget så han började på bästa sätt.

Alla samlades på Norråkern för att gratulera skytten och ta några kort. När älgen tagits ur och dragits upp på ett släp för transport till logen var jag tvungen att avvika och missade jobbet och småpratet med att flå och hänga upp den. Men för de andra blev det en extra lång och trevlig dag i skogen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar