söndag 14 januari 2018

Tack och adjö

Igår var det tjugondag Knut och idag städade vi ut julen. Så nu börjar det se ut som vanligt här hemma.  Några röda dukar ligger kvar och gardinerna byter vi inte förrän i februari eller så, men annars är det mesta undanplockat. Vi tackade några tomtar och hälsade dem välkomna till nästa jul. Och konstaterade att även denna säsongs julgran har hållit sig jättefin. Trots att vi inte skött den särskilt väl har den inte barrat ett enda dugg, mer än lite nu när vi plockade av pyntet och bar ut den.

Några amaryllisar står kvar och blommar ett tag till. Det är en av mina favoritblommor. I år planerar jag att ta hand om dem lite extra i sommar och förse dem med en hel del näring så jag kan hoppas att de vill blomma nästa vinter igen. Vi får väl se. Just nu blommar våra orkidéer rikligt. Precis som vanligt. Det är härligt.

Annars är jag lite dubbel till det där med att städa ut julen. Allt har ju sin tid så på ett sätt är det helt som det ska. Men samtidigt saknar jag alla ljuspunkter som stjärnor, ljusstakar, gran och annat pynt för med sig.

Vi försöker kompensera med små bordslampor, eldar i kaminen och använder andra ljusstakar än de som är framme vid jul. Och sen får man börja längta efter tulpaner och kvistar från trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar