söndag 7 januari 2018

Sköna söndag

Söndag. Dagen efter trettondag jul. En alldeles ljuvlig dag.

Vi började med sovmorgon och låg sen kvar och pratade länge innan vi steg upp. Så skönt med en varm och mjuk säng. Gott att kunna njuta av den ibland när inga tider finns att passa.

Efter frukost en lång promenad tillsammans, Jonas och jag och hunden. Det var osannolikt vackert. Några minusgrader men vindstilla. Solsken och blå himmel. Hög och klar luft. Och hela naturen var inbäddad i rimfrost som glimmade och glittrade när solen kom åt att lysa på den.
Vi gick genom skogen och det var hur vackert som helst. Hundskall som sa oss att jakt pågick i närheten. I övrigt tyst och stilla.
När vi vände hemåt på vägen mellan åkrar och fält kunde vi knappast se i det starka solljuset vi hade rakt emot oss. Om en då riktigt kände efter och använde sin fantasi kunde en ana att solen lovade stordåd om en månad eller så. Då kommer februarisolen bryta igenom för att värma frusna ansikten och själar, avslöja oputsade fönster och skapa dagsmeja i snön på gatorna.  


Rimfrosten gjorde växthuset ogenomskinligt

Lagerhägg i trädgården

Lingon


TallLjuset bryter framVille ta kort på oss alla tre. Bara hunden ser bra ut :D
På eftermiddagen var vi i kyrkan på gudstjänst och insamling till mission i andra länder. Återsåg många av våra goda vänner. Det är gott att mötas hemma i kyrkan. Predikan var en uppmaning om att inte ge upp, varken som församling eller enskilda. Samtalen vid fikaborden handlade om allt mellan himmel och jord, precis som det ska.

Om en stund ska jag gå ner i vävstugan och börja på den andra sängmattan och ikväll kommer dottern tillbaka efter ett par dagar hos en kompis.

Sammantaget en alldeles fantastisk dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar